top of page
6360591832532008486702390.jpg
28a.jpg
Grain-1.jpg

TRATAREA CEREALELOR STOCATE IN DEPOZITE, ELEVATOARE, SILOZURI.

Diacellite Nutri se utilizează pentru tratarea și protejarea cerealelor stocate, și prelucrarea preventivă a spațiilor goale, destinate acestora.

 

Tine controlul asupra tuturor paraziților târâtori, zburători și larvele lor din cereale și spațiile goale. 

 

Se supudrează în mod manual, sau cu ajutorul unei pompe de suflat praf, de la 150 gr. pînă la 200 gr. pentru 1 t. de cereale stocate.

 

Se supudrează de la 5 gr. pînă la 15 gr. pentru 1m², în spațiul gol.

Metode de aplicare.

 

In dependenţă de cantitatea de cereale stocate şi gradul de infestare aplicarea DIACELLITE NUTRI  poate fi efectuată prin mai multe metode:

 

1. Supudrarea în mod manual, cu ajutorul unei site sau al unui căus, se aplică pe/în cerealele stocate.

 

2. Suflarea prafului cu ajutorul aparatului SCIROCCO, în mod mecanic.

 

3. Suflarea prafului cu ajutorul aparatului cu motor, în mod automatizat.

Se calculează cantitatea de cereale şi  cantitatea necesară de produs , pentru a fi suflat direct pe stocul de cereale.

 

4. Dozarea prafului cu ajutorul dozatorului DOSATOMIT 3-50 WLJ în mod automatizat. 

Aparatul se instalează la întrarea cerealelor în spaţiile de păstrare a cerealelor, sau pe benzele de trecere al cerealelor dintr-un spațiu în altul. 

 

5. Suflarea prafului prin sistema de ventilaţie.

În cazul efectuării ventilației forțate pentru racirea cerealelor, se injectează DIACELLITE-NUTRI direct  în  ventilator.

Avantajul acestei metode este ca particulele mici şi fine al produsului este distribuit în toată cantitatea de cereale de jos pînă în partea de sus din încaperea de stocare, care nu este practic posibil de efectuat prin alte metode.

Tratarea preventivă a spaţiilor goale cu DIACELLITE NUTRI este soluţia necesară în lupta împotriva tuturor paraziţilor tîrîtori şi zburători.

20160202_115702.jpg
20150729_150700.jpg

Tratarea localurilor goale cu DIACELLITE UTRI împotriva paraziţilor se poate efectua prin mai multe metode, în dependenţă de suprafaţa lor. Pentru a obţine rezultate eficiente şi sigure se recomandă ca localurile înainte de tratare să fie bine curăţate, uscate şi ventilate. Apoi se aplică un strat fin de praf pe toată suprafaţa localului. Produsul este activ şi eficient atît timp cît va fi prezent în localul sec. Cantitatea de produs necesară pentru tratare este de 15 gr. pentru 1m².

 

Metode de aplicare. 

 

1. Supudrarea în mod manual.

Aceasta metodă se utulizează în localuri cu suprafeţe mai mici, care este cel mai simplu de realizat.

Se repartizează un strat fin de praf pe toată suprafaţa cu ajutorul unei site, sau prin lansarea repetitivă a produsului, cu ajutorul unui căus sau a unui alt recipient, pentru a forma un nor de praf consistent, după ce localul se închide şi se lasă ca praful să se aşeze.

 

2. Suflarea prafului cu ajutorul aparatului SCIROCCO, în mod mecanic.

Aparatul SCIROCCO este elaborat special pentru suflarea şau aplicarea prafului DIACELLITE NUTRI, care este purtat în spate. Praful este suflat sau aplicat cu ajutorul unei pompe în mod manual. Praful se aplică în toate fisurile din pereţi, prin colţuri, pe podea, pe utilaje, unelte, peste tot, acolo unde este posibilă prezenţa paraziţilor. Deasemenea cu ajutorul acestui aparat se poate sufla praful la o distanţă de 8-10 m. formînd un nor de praf care se va dispersa în tot spaţiul localul pînă la plafonul acestuia. După care localul se închide pentru 1 zi, lăsînd ca praful să se aşeze.

 

3. Suflarea prafului cu ajutorul aparatului cu motor, în mod automatizat.

Aparatul se utilizează pentru spaţiile mai mari, care are capacitatea de a sufla praful la o distanţă mai mare, în rezultatul caruia se formează un nor consistent, în doar cateva minute. El poate fi purtat în spate sau aşezat pe parter.

bottom of page